بهداشت خانه

رازهای تمیزی آشپزخانه

رازهای تمیزی آشپزخانه

کویل یخچال

چرا باید تمیزش کنید:

کویل‌ها یا همان لوله‌های باریک پشت یخچال، به مرور زمان گرد و غبار، مو و پرز را به خود جذب می‌کنند و روی‌شان لایه ضخیمی به‌وجود می‌آید که باعث می‌شود، دستگاه سخت‌تر کار کرده و عملکرد چندان موثری در سرد کردن مواد داخل یخچال نداشته باشد. بنابراین بهتر است سالی یک‌بار تمیز شود.

برای تمیز کردن کویل یخچال باید:

۱. یخچال را از برق کشیده و جای کویل را پشت شبکه لوله‌های یخچال (پشت یخچال یا قسمت پایینی آن) پیدا کنید.

۲. خیلی آرام گرد و خاک و کثیفی‌های روی کویل را با جاروبرقی بگیرید.

۳. جرم‌های چسبیده به آن را با یک برس یا دستمال (یا برس مخصوص) جدا کنید.

یخ‌ساز یخچال

چرا باید تمیزش کنید:

مکعب‌های یخ می‌توانند بوی فریزر را به خود جذب کرده و یخ را حباب‌دار کرده و باعث طعمی عجیب شوند. هرقدر شما کمتر از یخ‌سازتان استفاده کنید، بیشتر باید آن را تمیز کنید. اما در کل بهتر است هر ۳ تا ۶ ماه یک‌بار این کار را انجام دهید.

برای تمیز کردن یخ‌ساز باید:

۱. یخ‌ساز را غیرفعال کنید؛ دکمه خاموش را فشار داده یا یخچال را از برق بکشید.

۲. مخزنش را خارج کرده و محتویات یخ‌ساز را در سینک ظرفشویی بخیسانید.

۳. مخزن را با مایع ظرفشویی شسته و آبکشی کنید، یا می‌توانید آن را در ماشین ظرفشویی بگذارید، به شرطی که ابعاد آن خیلی بزرگ نباشد و آسیبی به ماشین وارد نشود.

۴. با کمک یک اسفنج یا اسکاچ و محلولی که با مقدار مساوی آب و سرکه سفید درست کرده‌اید، داخل جایگاه یخ‌ساز و مسیر ریزش یخ را خوب تمیز کنید. می‌توانید با همین محلول، داخل مخزن یخ‌ساز را هم ضدعفونی کنید.

۵. مخزن را کاملا خشک کنید و دوباره همه‌چیز را سر جایش برگردانید.

سطل زباله

چرا باید تمیزش کنید:

از اسمش پیداست که پناهگاه خوبی برای تجمع انواع آلودگی‌هاست. وقتی سطل زباله بوی نامطبوع به خود می‌گیرد، نشان دهنده آن است که باید کاملا تمیز شود.

برای تمیز کردن سطل زباله باید:

۱. سطل را تخلیه کرده و هر نوع باقیمانده زباله که کف آن چسبیده است را جدا کنید.

۲. سطح داخلی و بیرونی سطل را کاملا با آب بشویید.

۳. مقداری مایع ضدعفونی‌کننده روی سطح داخلی و خارجی آن اسپری کنید؛ در صورت در دسترس نبودن مایع ضدعفونی‌کننده می‌توانید از ترکیب مقدار مساوی آب و سرکه سفید کمک بگیرید.

۴. سطوح سطل را با اسفنج یا برس بسایید و چند دقیقه صبر کنید. سپس آن را آبکشی کرده و اجازه دهید زیر نور خورشید، خشک شود.

اجاق گاز

چرا باید تمیزش کنید:

شما هر روز با اجاق گاز سر و کار دارید و هرقدر هم که مراقب باشید باز پیش می‌آید که غذا سر برود یا ذرات غذا و چربی اطراف شعله گاز بسوزد. برای داشتن آشپزخانه‌ای تمیز و درخشان لازم است نظافت اجاق گاز با دقت انجام شود.

برای تمیز کردن اجاق گاز باید:

۱.ظرف بزرگی را از آب گرم پُر کرده و به آن مایع ظرفشویی اضافه کنید. شبکه‌های اجاق گاز را به مدت ۲۰ دقیقه در ظرف آب قرار دهید تا تمام چربی‌ها و مواد غذایی چسبیده به آن جدا شود.

۲.ظرف را بعد از ۲۰ دقیقه خالی کنید و مجددا از آب گرم و مایع ظرفشویی پُر کنید.

۳.پس از این مرحله شبکه‌ها را با سیم ظرف‌شویی بشویید تا تمام چربی‌ها و مواد باقی‌مانده پاک شوند.

۴.برای حذف لکه‌هایی که جدا نمی‌شوند، ۳ قاشق غذاخوری جوش شیرین را با مقدار کمی آب مخلوط‌کنید تا به شکل خمیر درآید. این خمیر را ۱۵ دقیقه روی لکه قرار دهید.

۵.سپس شبکه را با آب گرم بشویید تا خمیر و مواد باقی‌مانده از آن جدا شود. در پایان با یک دستمال تمیز آن را خشک‌کنید.

مسیر فاضلاب سینک

چرا باید تمیزش کنید:

خیلی پیش می‌آید که ذرات غذا و چربی در مسیر فاضلاب سینک تجمع می‌کند که هم باعث بوی بد می‌شود و هم به مرور زمان راه‌آب را می‌بندد.

برای تمیز کردن مسیر فاضلاب سینک باید:

۱. تمام خرده‌های غذا و موادی که داخل سینک جمع شده و درپوش راه‌آب را تمیز کنید.

۲. دریچه راه‌آب سینک را بسته، سینک را پر از آب داغ و مایع ظرفشویی کنید و بعد ناگهان درپوش را بردارید تا مسیر آب شسته شود.

۴. دریچه راه‌آب سینک را بسته، مقدار مساوی جوش شیرین و سرکه در سینک بریزید و بگذارید یک ربع بماند. بعد با آب داغ همه مواد را بشویید.

۵. هر نوع باقیمانده سرسخت و قدیمی در سینک را با یک مسواک قدیمی یا برس یا سیم ظرفشویی بسایید.

پست های مرتبط